Opet Petrolcülük A.Ş.
Mengen’de 1949 yılında doğan Nurten Öztürk, ilk ve ortaokul eğitimini burada tamamladıktan sonra Sinop Kız Öğretmen Okulu, Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve Fen Fakültesi Zooloji-Botanik Bölümü’nü bitirerek 1971 yılında Akşehir Öğretmen Okulu’nda Biyoloji öğretmeni olarak göreve başladı. Aynı yıl, okul arkadaşı Fikret Öztürk ile evlendi. Görev yaptığı okullarda laboratuvar çalışmalarına özel önem verdi. 1984 yılında öğretmenlikten ayrılarak 1980 yılında kurulan aile şirketi Öztürkler Petrol Ltd.'de çalışmaya başladı.
Eşi Fikret Öztürk ile birlikte 1992 yılında İstanbul’a taşınarak Türkiye’nin ilk yerli akaryakıt şirketi olan OPET Petrolcülük A.Ş.’yi kurdu. Şirketin kuruluşundan itibaren her bölümünde aktif rol alan Nurten Öztürk, liderliğini üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal sorunlara çözüm üreten önemli çalışmalara imza attı. “Temiz Tuvalet Kampanyası”, “Yeşil Yol Projesi”, “Örnek Köy Projesi”, “Tarihe Saygı Projesi”, “Trafik Dedektifleri Projesi”, “İşimiz Temiz Projesi” ve “Doğaya Saygı Projesi” gibi projelerin fikir lideri ve yöneticisi olan Nurten Öztürk, bu projeler sayesinde 20 milyondan fazla kişinin hayatına doğrudan katkıda bulundu.
2000 yılında Akdeniz Gazeteciler Derneği tarafından “Yılın İş Adamı” unvanını, 2001 yılında ise Dünya Gazetesi’nin düzenlediği yarışmada “Yılın Kadın Yöneticisi” ödülünü kazandı. 2006 yılında Çanakkale Rotary Kulübü ve Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği tarafından bölgeye katkılarından dolayı “Toplum Hizmetleri Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. 2007 yılında yapılan halk oylamasında “Yılın İş Kadını” seçilirken, TBMM tarafından ülke yararına karşılıksız hizmette bulunan kişi ve kurumlara verilen “Üstün Hizmet Ödülü”nü aldı.
2015 yılında Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği tarafından “Yılın Kadını” seçilen Nurten Öztürk, 2016 yılında ise iş dünyasında başarılı kadınları bir araya getiren ‘Women to Watch’ platformu tarafından sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleriyle fark yarattığı için “Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne layık görüldü. Türkiye’nin global düzeyde en saygın 50 iş insanı arasında yer alan Öztürk, son olarak Fortune 500 Ödülleri çerçevesinde topluma sosyal katkı sağlayan iş insanlarına verilen Pozitif Enerji Ödülü’nü kazandı. 2019 Mart ayında Paris’te UNESCO’nun genel merkezinde, Troya Yılı kapsamında Tevfikiye Köyü’nün ‘Arkeoköy’e dönüşümünü anlatarak OPET’in vizyonunu uluslararası bir platforma taşıdı.
Öztürk, 2022 yılında Stevie International Business Awards’ta (IBA) ‘Yılın Kadını’, ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ ve ‘Enerji Sektöründe Yılın Yöneticisi’ ödülünü kazanarak ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ alan ilk Türk olarak tarihe geçti. Ayrıca Stevie Women In Business Awards’ta ‘Yılın Sosyal Değişim Yaratıcısı’, Globee Awards Business Excellence Awards’ta ‘Yılın Vizyoner Kadın Lideri’ ve Globee Awards Women World Awards’ta ‘İş Dünyasında Yılın Başarılı Kadın Rol Modeli’ ve ‘Yılın Kadını (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika)’ ödüllerini aldı.
Bugün OPET’in Bilinçli Toplum Projeleri nedeniyle aldığı teşekkür mektupları ve uluslararası platformlar tarafından verilen ödül ve plaket sayısı 100 bini aşmıştır.
Eylül 2020’den bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Nurten Öztürk, halen OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi olarak görevine devam etmektedir. Edebiyatın şiir dalı ve fotoğraf sanatı ile de ilgilenen Öztürk, iki erkek ve bir kız çocuğunun annesidir.